Bojíte se odstranění znamének? S námi nemusíte!

10. března 2023

Mají různou velikost, barvu i tvar a přitom mají něco společného. Znaménka - mnohdy nenápadný útvar, ale současně také možný nepřítel. S některými znaménky se narodíme, jiná se objevují v průběhu života, ovšem nic to nemění na tom, že někdy dokáží značně potrápit. A tím nemyslíme jen z estetického důvodu.

Většina znamének není nebezpečná, ale stále je zde velké riziko, že u někoho budou skutečné riziko představovat. Řešení je ale přitom snadné - odstranění znamének pomocí nejmodernějších technologií. Je nutné se takového zákroku bát? Není potřeba, protože je to naprosto jednoduché, a hlavně díky tomu nedáte nebezpečným znaménkům možnost ohrozit vaše zdraví.

Rakovina kůže patří k velmi častým nádorovým onemocněním

I když některá znaménka a pihy bereme už jako součást svého těla, je potřeba je hlídat. Každá změna u nich může být nebezpečná, ať už se jedná o náhlou změnu tvaru, velikost, barvu nebo třeba strukturu. Mezi nejzávažnější typy rakoviny kůže patří melanom, který velmi rychle metastázuje do dalších částí těla a je tím pádem jedním z nejzhoubnějších nádorů. Alarmující je i počet lidí, kteří každoročně v České republice rakovinou kůže onemocní a kolik jich také zemře.

Statistiky jsou bohužel neúprosné a z toho důvodu kromě samotného odstranění znamének důrazně doporučujeme také jejich preventivní vyšetření. K tomu u nás využíváme digitální dermatoskop FotoFinder BodyScan, který diagnostikuje pigmentové útvary, mapuje jejich změny a kontroluje riziko vzniku rakoviny kůže. Tato metoda je v současnosti vůbec nejúčinnější v prevenci vzniku rakoviny kůže.

Melanom je sedmý nejčastější nádor u nás a počet postižených stále roste

Za posledních 40 let jeho výskyt v České republice stoupl dokonce sedmkrát

Ročně si diagnózu zhoubného nádoru kůže vyslechne kolem tři a půl tisíce lidí a z toho jich kolem čtyř set do pěti let zemře

Pokud přijdete k lékaři včas, máte téměř stoprocentní jistotu přežití

Odstranění pih a znamének pomocí laseru

Samotné odstranění je velice efektivní. Znaménka a pihy jsou totiž obvykle odstraněna do jednoho týdne od objednání. O nejvhodnějším způsobu odstranění rozhoduje lékař ( dermatolog ) a následné odstranění provádí chirurgicky nebo pomocí laseru. Tento zákrok je bezbolestný, není poté potřeba dodržovat jakákoliv omezení, a hlavně je absolutně bezpečný. Vždy u nás dochází ke konzultaci s odborníkem, který posoudí, jaký je třeba absolvovat postup.

Je důležité hlavně pozorně sledovat změny na svém těle. A současně není nic jednoduššího, než si nechat znaménka vyšetřit a nejlépe odstranit. Zdraví je to nejdůležitější, hlavně máme opravdu jen jedno a každá dobrá věc, kterou pro něho uděláme, se nám vždy vrátí. A u takto možná malého, ovšem hodně nebezpečného potenciálního nepřítele to platí dvojnásob.

nejnovější články

10.4.2024

5.4.2024

6.3.2024

21.2.2024

6.2.2024

štítky