Laserová léčba akné - kouzelné ošetření na ztracené sebevědomí

18. ledna 2021

Řekněme si upřímně: kdo nikdy nechtěl trochu upravit své rysy? Kdo z nás nikdy nezatoužil být pohlednější, štíhlejší nebo lépe stavěný?

Braňme se, jak chceme, ale krása je fenomén. Lidé se jím intenzivně zabývají již od období antického Řecka. Po staletí se snažíme přiblížit soudobému ideálu různými vymoženostmi a některé z nich, jako například make up, hojně využíváme dodnes. Ve 21. století více než jindy platí, že celosvětový ideál krásy určuje trendy v oblasti make-upu, fashion, kadeřnictví aj. Spokojenost s vlastním vzhledem nám dlouhodobě pomáhá zvyšovat zdravé sebevědomí a pokud se cítíme dobře ve svém těle, daří se nám celkově lépe v práci i v soukromém životě. Vše je propojeno se vším.

V dnešní době už máme k dispozici takové vymoženosti, kterými můžeme do svého vzhledu zasáhnout razantněji než pouhou aplikací líčidel. Člověk si může jako mávnutím kouzelného proutku nechat vzhledově upravit téměř jakoukoliv část těla tak, aby s ní byl spokojený. Stačí pouze navštívit některou z estetických klinik, jakou je například Petra Clinic. Naše procedury jsou na tak vysoké úrovni, že jejich výsledek působí zcela přirozeně a naši zákazníci se tak nemusí bát umělého a nelichotivého výsledku.

Popularita estetických zákroků pravidelně roste v zahraničí i u nás. Mezinárodní Společnost pro estetickou plastickou chirurgii (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) (ISAPS) již deset let provádí průzkumy týkající se plastických operací. Výsledky jejich nejnovějšího šetření ukazují, že v roce 2019 narostl počet estetických zákroků o 7,4 % oproti minulému roku. Je jasně vidět, že jak invazivní (chirurgické), tak neinvazivní procedury (např. proslavený “botox”) už dávno přestaly být záležitostí výhradně hollywoodských celebrit. Mezi nejoblíbenější ošetření patří různé varianty bezbolestné neinvazivní liposukce nebo úpravy rysů za pomoci botulotoxinu nebo kyseliny hyaluronové.

Ani v České republice není ojedinělý zájem o estetickou úpravu obličeje či jiné části těla. O kvalitě nabízených služeb svědčí jak vytížené kalendáře klinik, tak zájem zahraničních zákazníků, kteří představují 18 % všech provedených zákroků. Je povzbudivé, že jako společnost nemávneme rukou nad nedokonalostmi, které mohou být rychle a bez komplikací napraveny. Web idnes.cz uvedl, že v roce 2015 Češi investovali do plastických operací dvě miliardy korun. V článku jsou uvedeny i důvody: “Plastické operace pro krásu totiž přestaly být tabu a jsou cenově dostupnější široké veřejnosti. Lidé nemají problém si na operaci našetřit místo dovolené.”

V loňském roce velká část obyvatel zrušila kvůli pandemii koronaviru své plány na cesty do zahraničí a místo toho se rozhodla strávit léto doma a úspory investovat právě do svého zkrášlení. Zklidnili jsme se a začali si všímat sami sebe, dá se tedy očekávat, že zájem bude dále narůstat a po estetickém vylepšení zatouží ještě více lidí.

nejnovější články

23.4.2024

10.4.2024

5.4.2024

6.3.2024

21.2.2024

štítky