Jak se zbavit růžovky?

23. března 2021

Nenechte se zmást roztomilým názvem této kožní nemoci. Tomu, kdo se s růžovkou setká, nepřináší nic hezkého, právě naopak. Ale s kým máme tu čest? Jaké je toto onemocnění, pyšnící se přívětivým jménem a nepříjemným průběhem?

Co je růžovka?

Rosacea (růžovka) je chronické zánětlivé onemocnění kůže, které je mnohdy nesprávně zaměňováno za akné. Postihuje přibližně 10 % populace nad 30 let, nejčastěji věkovou skupinu 40 až 60 let. Častěji jí mají ženy, ale u mužů se můžeme setkat s horším průběhem.

Její projev je zpočátku nenápadný a přechodný. Příznaky se objevují hlavně na nose, tváři, čele a bradě. Obličej má sklon rudnout, například při silném emočním prožitku, po užití alkoholu, horkých nápojů, po pobytu na sluníčku nebo fyzické námaze. Ale když se zarudnutí začne objevovat bez jakýchkoliv podnětů, navíc se k zarudnutí přidá pálení, otoky a hnisavé puchýřky, pravděpodobně se nejedná o roztomilý ruměnec, ale růžovka odhalila svou pravou tvář.

Jak proti růžovce bojovat?

Bez boje není vítězství, ale tento boj není jednoduchý, jelikož přesné příčiny vzniku nejsou úplně známy. I když je účinná prevence těžká, můžeme se pokusit rosacee její růžový život trochu zkomplikovat, tak jako ona nám:

vyvarujte se pití horkých nápojů

vynechte pikantní a kořeněná jídla

chraňte se před slunečním zářením

omezte aktivity, při kterých dochází k nadměrnému pocení

bohužel se budete muset vzdát i oblíbených horkých koupelí a saunování

nestresujte se a emoční situace řešte s ledovým klidem

Léčba růžovky

Málokdo chce jen bojovat, ale všichni chceme vyhrát. A přesně to vám nabízíme, vítězství nad tímto nepříjemným protivníkem. Co kdybychom vám řekli, že boj to bude doslova bleskový? Ošetření u nás trvá jen 5 minut a probíhá zcela bez bolesti. Provádíme ho laserem a úplně stačí 3 až 5 ošetření během roku.

Ačkoli je růžovka chronické onemocnění, lze její příznaky výrazně zmírnit a dokonce i zastavit. A pokud správně počítáme, tak vyhrát nad ní můžeme výměnou za pouhých 25 minut ročně, které strávíme její léčbou. Šetrně, rychle, bezbolestně a hlavně dlouhodobě. A takové vítězství stojí za to.

nejnovější články

10.4.2024

5.4.2024

6.3.2024

21.2.2024

6.2.2024

štítky