Tři mýty o estetické medicíně

8. února 2021

Z vlastní zkušenosti nejspíš víte, že mezi lidmi se povídá všelicos a ne vždy jsou sdělované informace pravdivé. A protože estetická medicína patří mezi často skloňovaná témata v různých online i offline diskuzích, přinášíme vám v tomto článku 3 mýty, které tuto oblast postihují.

Mýtus č. 1: Botulotoxin omezuje mimiku v obličeji

Na tzv. botox se mnoho lidí dívá s obavami. Jedná se o látku, která se v tomto odvětví používá zejména k redukci vrásek, nicméně po jeho aplikaci nedochází ke ztrátě mimiky či dokonce paralýze obličeje. Výsledek procedury záleží čistě na zručnosti lékaře, který zákrok provádí a množství aplikované látky. Zkušený odborník se postará, aby vše proběhlo dle potřeb pacienta. Jeho výraz získá zpět mladistvost a zároveň zůstane přirozený.

Mýtus č. 2: Zvětšení rtů vypadá nepřirozeně

Tento mýtus vznikl na základě používání příliš velkého množství botulotoxinu. V běžné praxi se při zvětšování rtů vždy upraví množství botoxu dle individuálních potřeb pacienta. Pokud se zákazník svěří do rukou spolehlivého odborníka, k příliš zvětšeným rtům nemůže dojít. Správně provedená procedura vylepší přirozený vzhled, pevnost a krásu rtů a opraví jejich případnou asymetrii.

Mýtus č. 3: Estetická ošetření jsou jen pro starší lidi

Estetické kliniky pokrývají široké množství různých zkrášlovacích procedur – jedná se například o léčbu nadměrného pocení, odstraňování celulitidy nebo boj proti stárnutí. Tyto zákroky jsou vhodné pro všechny věkové kategorie. Cílem estetické medicíny je především dodání zdravého sebevědomí, ničení nedokonalostí a zvýraznění přirozené krásy. Na své si tedy rozhodně přijdou i mladší zákazníci.

Fakt: Moderní estetická medicína nejsou jen injekce nebo skalpel

Protože estetická medicína jde ruku v ruce s technickým pokrokem, vyvíjí se stejně rychle jako ostatní moderní obory. Zákazník se dnes tedy při řešení různých problémů může rozhodnout jak pro klasické (např. chirurgický zákrok), tak pro zcela neinvazivní metody, které se často provádějí pomocí laseru nebo pracují s rozdíly teplot. Důvodem, proč si lidé volí neinvazivní procedury je, že probíhají výhradně na povrchu těla, nedochází tedy k narušení pokožky jehlou nebo skalpelem. V každé situaci je nejlepší spojit se s odborníkem, který zhodnotí situaci a nabídne zákazníkovi vhodné varianty přizpůsobené jeho potřebám a přáním.

nejnovější články

10.4.2024

5.4.2024

6.3.2024

21.2.2024

6.2.2024

štítky