Jak se chránit před rakovinou kůže? Důležité je vyšetření a kontrola znamének FotoFinder

27 září 2021

Rakovina kůže patří mezi nejčastější a bohužel i mezi nejsmrtelnější choroby. Přitom mnohdy k vyléčení stačí málo - pravidelná a důkladná kontrola. Čím dříve se totiž rakovina kůže začne léčit, tím je větší šance ji porazit. A protože víme, že zdraví je to nejdůležitější, nabízíme vám jako první v České republice v současnosti nejúčinnější metodu v prevenci vzniku rakoviny kůže - vyšetření a kontrolu znamének FotoFinder.

Důležitá je pravidelná kontrola

Je nutné si uvědomit, že rakovina kůže může postihnout každého. Je jí jedno, jakou máte pleť, jakého jste pohlaví, dokonce ani neřeší, kolik je vám let. Bohužel si toto mnoho lidí neuvědomuje, a tak každým rokem počet případů stoupá. Hlavní prevencí je proto ochrana před sluncem a pravidelná kontrola znamének. Je samozřejmě možné rozpoznat rakovinu kůže podle tzv. ABCDE testu:

A (Asymetrie - Asymmetry) - Normální znaménka by měla být symetrická. Pokud se tak neděje, tedy jedna polovina neodpovídá druhé, je důležité zpozornět a navštívit lékaře.

B (Ohraničení - Border) - Normální znaménko by mělo být jasně ohraničené. Jestli jsou okraje nepravidelné, nejasné, tak nemusí být něco v pořádku.

C (Barva - Colour) - Znaménko má mít pouze jednu barvu. Když se v něm objevují i jiné barvy, určitě navštivte lékaře.

D (Průměr - Diameter) - Normální znaménka nebývají nikterak velká, obvykle nepřesahují velikost gumy na tužce.

E (Vývoj - Evolution) - Jakákoliv změna znaménka jako zvětšení, zmenšení, krvácení, svědění není v pořádku.

Ale rakovina není žádný lehký soupeř. Není dobré ji podceňovat, takže bychom si měli nechat zkontrolovat znaménka alespoň jednou ročně u odborníka.

Nejúčinnější metodou je dermatoskop FotoFinder

Právě digitální dermatoskop FotoFinder BodyScan dokáže účinně diagnostikovat znaménka, sledovat jejich změny a kontrolovat riziko vzniku rakoviny kůže. Díky kameře, která zaznamenává obrazy znamének a zvětší je 20x až 70x, můžeme říci, že umíme zajistit absolutně přesnou diagnostiku potencionálního nebezpečí.

Dokonce odhaluje znaménka dříve, než jsou vidět. Vyšetření je velmi rychlé, trvá jen 3 minuty, a to si myslíme, že je čas, který když věnujete svému zdraví, tak se vám mnohonásobně vrátí. Pokud navíc budete docházet na opakované ošetření, které sleduje vývoj znamének v čase, budete se rakovině kůže opravdu účinně bránit. A účinná ochrana je hlavním krokem i proti takovému soupeři, jako je rakovina kůže.

nejnovější články

23.4.2024

10.4.2024

5.4.2024

6.3.2024

21.2.2024

štítky